Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

12 договора за 3 дни

12 договора с туристически агенции и туроператори само за три дни сключи Археологическият музей във Велики Преслав по време на Международната туристическа борса „Ваканция – СПА – експо“ , съобщи директорът на музея д-р Александър Горчев. Освен това са били получени предложения за представяне на музея в програмите на БНР, БНТ и други национални телевизии, уточни Горчев.

Борсата се проведе от 13 до 15 февруари в Интерекспоцентър в София, а на преславския музей бе предоставен изложбен щанд  в предвидената за Министерството на туризма площ, което според  д-р Горчев само по себе си е оценка за работата им. Потвърждение на това бе и проявения изключителен интерес на министъра  на туризма Николина Ангелкова към експозицията на старопрестолния град.

Археологическият музей представи изцяло Средновековен Преслав под мотото „История, величие и традиции“. Промотирани бяха и услугите, които предлагат всички къщи за гости и хотели на територията на Велики Преслав, както и местното винопроизводство, а любителите на Дионисиевото питие можеха да опитат от искрящия кехлибарен еликсир на „Винекс Преслав“.

Докато траеше форумът, в Археологическия музей във Велики Преслав отвори врати и реновираната зала „Съкровищница“, където след повече от година и половина отсъствие заради гастроли в чужбина, отново е експонирано Преславското златно съкровище, каза д-р Горчев. В новата зала е показана и една находка от над 56 сребърни монети, открити в околностите на Преслав, допълни той.

Очаква се през  новия туристически сезон по-висок ръст на посетители в Археологически музей – Велики Преслав, което освен популяризиране  историята и археологията на региона, ще донесе и по-високи приходи на музея.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *