С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Ало, 112, майтап, бе

17-годишна ромка от Смядово прати линейка и пожарна за зален хайвер на 30 км от скука. Точно в 13,20 ч в петък (полицията го съобщава днес) на тел. 112 се получил сигнал от мобилен телефон, че в смядовското с. Веселиново гори къща с две малки деца. Гласът се представил като Стоянка от ул. “Шести септември”. Към Веселиново тутакси поели единствената за цялата община линейка и единствената пожарникарска цистерна. Тръгнал и полицейски екип.

Докато спасителите пътували, полицай от РПУ-Преслав звъннал на кмета на Веселиново за още информация. Още тогава сигналът станал съмнителен, защото се оказало, че на ул. “Шести Септември” не живее никаква Стоянка. Да, имало такава жена, но нейната къща била в другия край на селото и не горяла. И изобщо в селото нямало пожар. За всеки случай обаче линейката и пожарната обиколили махалите, за да се уверят, че никой не е в беда. Междувременно с подателката на сигнала били провередени още няколко разговора, при които тя ту отричала да е Стоянка, ту разправяла, че сама е угасила пожара и вече няма нужда от помощ, ту пък казвала, че се обажда от село Риш.

По номера полицаите от РПУ-Преслав изяснили чий е мобилният телефон и отишли на адреса – стопанска постройка в покрайнините на Смядово. Там заварили 17-годишната Ангелина, която си признала, че звънила на 112 от апарата на майка си от скука и защото разговорът със спешния номер е безплатен. Обяснили й, че така не се прави, защото ако в този момент някъде наистина е имало пожар, е нямало кой да отиде. За да й е обеца на ухото, материалите по случая ще бъдат предадени на прокуратурата и на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и напълнолетни.
 
20011-04-18

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *