С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Пази се от телефона!

След всички разяснителни кампании, срещи с полицаи, репортажи по медии и прочее превенция още се намират старци да се вържат на подсмърчащия в телефонната слушалка глас: “Майко, счупих си крака!”. Толкова й трябвало и на 83-годишната баба Димка от шуменското село Златар, за да извади парите си за погребение и да хукне презглава да ги дава на… Филан Кешията. Чак на следващия ден й дошъл акълът, че първо – няма дъщеря, а снаха, и второ – че младите живеят през две улици от нея.
“Ошашавих се, кмете, уплаших се много, разтревожих се и не можех да мисля”, признала засрамена баба Димка пред кмета Георги Гроздев, който веднага извикал полиция. Но чак на следващия ден, когато горещите следи вече били изстинали.
Още във вторник в късния следобед на домашния телефон на баба Димка се обадила жена и проплакала, че си е счупила крака и трябват пари за операцията. Нарекла я “майко”. Веднага след това телефонът звъннал пак, този път мъж се представил за д-р Николай Лазаров от шуменската болница. Казал, че операцията вече е започнала и трябва да се платят 2000 лв. В трети разговор питали бабата как ще е облечена и й обяснили да излезе на улицата по пътя към с. Суха река, там щял да я чака куриер. Баба Димка изпълнила инструкциите и се прибрала да чака вести.
Късно същата вечер “докторът” пак звъннал и поискал още 1000 лв., понеже колегите му се скарали, че “започнал операцията на доверие”. Сутринта в сряда старицата пак отишла на явката и предала парите по същия куриер. Чак вчера мернала снаха си жива и здрава и се усетила, че е измамена жестоко. Пред полицаите успяла само да обясни, че куриерът бил висок, мургав, добре облечен, с бяла коса и сбръчкана кожа и че се возел с бяла кола. Върви го търси.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *