Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 387

100 години баскетбол

Кметът Любомир Христов се срещна днес с президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков във връзка с отбелязването на 100 години от развитието на баскетбола в Шумен през 2022 година. На срещата, която се състоя в общинската администрация, присъстваха Петър Минчев, член на Управителния съвет на БК „Шумен“ и Янко Янков, старши треньор в баскетболния клуб.

По време на разговора беше обсъдена предварителната подготовка за предстоящото събитие. Кметът Любомир Христов съобщи, че общината ще подпомогне финансово отбелязването на вековния юбилей. Беше решено да бъде създаден организационен комитет за честването на 100 години баскетбол в Шумен под председателството на кмета Любомир Христов. След като бъде сформиран съставът на комитета ще започне и работата по организацията за отбелязване на годишнината. Предвижда се през цялата 2022 година да има различни прояви и инициативи, посветени на 100-годишния юбилей. Организатори са Община Шумен и БК „Шумен“.

Петър Минчев и Янко Янков от БК „Шумен“ съобщиха, че клубът е подал заявка за участие в Националната баскетболна лига през новия сезон. В ход е и селекцията на мъжкия отбор за предстоящия шампионат, който е най-високото ниво в българския баскетбол. Шуменският тим ще има възможността да играе домакинските си срещи в зала „Арена Шумен“, която отговаря на изискванията на федерацията за провеждане на мачове от НБЛ. През миналия сезон първенството се състоеше от 9 отбора и ако структурата на висшия ешелон в българския баскетбол се запази, Шумен ще е десетият отбор в НБЛ.

Според президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков зала „Арена Шумен“ е прекрасно съоръжение, което има всички условия да приема срещи от такъв ранг. „Шумен е град с големи традиции в баскетбола и неговите жители заслужават тук да се играят такива мачове“, допълни Глушков. В края на срещата той получи като подарък от Любомир Христов специален плакет на зала „Арена Шумен“.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *