С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

1.7 млн. за Преслав

Договор за изпълнение на проект с европейско финансиране на стойнот над 1.7 милиона лева подписа тази сутрин кметът на Велики Преслав Александър Горчев. Парите ще дойдат по Оперативна програма за развитие на селските райони (ОП РСР) 2014-2020 година и ще бъдат инвестирани в проекта “Реконструкция и рехабилитация на улици в град Велики Преслав“.

Евросредствата ще допринесат за подобряване на градската среда в старата столица. Проектното предложение включва  улиците: „Любен Каравелов“, „Отец Паисий“, „Йоан Екзарх“, „Лозарска“ и „Чергобиля Мостич“. Според изискванията на Оперативната програма, средствата са само за рехабилитация на уличните настилки, бордюрите и тротоарите. Общинска администрация е подготвила проекти за подмяна на водопроводите и водопроводните отклонения към жилищните сгради по тези улици, които са на същата стойност. За извършване на ремонтите по водопроводната мрежа на тези улици, се търсят варианти за финансиране от държавата.

Междувременно Общинска администрация подготвя необходимата документация и за теглене на кредит, за да се обезпечи финансово подмяната на водопроводите. Основната цел е реконструкцията и рехабилитацията на улиците да започнат успоредно с подмяна на водопроводите и техните отклонения към жилищните сгради. Проектът ще се осъществи в периода  2018-2019 г.

 


Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *