Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 467

1 млн. вложи общината за улици

994 000 лв. бюджетни средства вложи община Шумен през тази година за ремонт на улици, тротоари и междублокови пространства. До края на годината в зависимост от метеорологичните услови ще бъдат инвестирани още 200 000 лв. Това заяви на пресконференция днес зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров. В Деня на българската община заедно със зам.-кметовете по икономическо развитие и по финанси Росица Антонова и Татяна Костова отчетоха постигнатото.

В строителната общинска програма тази година бяха завършени ремонтни дейности по улиците „Индустриална, „Симеон Велики“, „Съединение“, „Цв. Зангов“, асфалтиран бе паркингът на Информационния център на Паметника, продължава маркировката на улиците.

С държавно финансиране бе направена ул. „Радецки“, работи се по ул. „Ив. Кръстев Ивански“ в кв. Дивдядово, отчете инж. Тодоров. Тази седмица ще започне преасфалтирането и на пътя към „Алкомет“ АД за 2,139 млн. лв., тече процедура за пътя към Индустриалния парк, където ще бъдат изградени 2 нови кръстовища и преасфалтиране за 1,2 млн. лв.

Община Шумен е подготвила процедура и за

ПОКРИВАНЕ НА Р. ЕНЧОВА

Изготвен е работен проект, текат съгласувателни процедури, каза инж. Тодоров. Там се предвижда покриването на реката от кръстовището на пети полк между Марица и Васил Друмев до кръстовището до ЛИДЛ. В посока В. Друмев ще бъде изградено още едно платно за завиване от Марица надясно към В. Друмев, ще се разшири платното и по протежението на реката, ще бъде изградена и велоалея, каза инж. Тодоров.

УМЕН СВЕТОФАР

ще регулира движението на кръстовището до Томбул джамия. В момента се съгласуват софтуерите на системите на общината, спешна помощ, пожарната. Идеята е при наближаване на кръстовището от специализиран автомобил, да му бъде осигурявано предимство за преминаване. Очаква се системата скоро да сработи

СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА

Програмата за ремонт на улиците предвижда следващата година реконструкция на ул. „Асен Златаров“, за което вече има изготвен проект. Забавянето там се получи заради отчуждителни процедури, уточни инж. Тодоров.

Голямото строителство ще започне следващата година, когато бъде изтеглен дълга, предназначен именно на ремонт и реконструкция на улици в града и селата. По него вече са уточнени улиците и списъците са публикувани. През следващите две години с помощта на средствата от тегления заем очаквам значително да се подобри пътната инфраструктура в града и селата, коментира инж. Тодоров.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *