Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 155

Водата без поскъпване

Ръководството на ВиК – Шумен е решило да запази действащите цени на ВиК услугите в областта, обслужвана от дружеството, съобщи пресцентърът на водния моноплости. Цената няма да бъде увеличена, независимо от решението на Комисията за енергийно и водно регулиране, взето по искане на самото дружество.

Според прессъобщението  дружеството е изпълнило своя регулаторен ангажимент да предложи корекция на цените на основание чл. 31, ал. 3 от Наредбата за регулиране на цените на водоснабдителните и канализационни услуги  и чл. 19 от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационни услуги и във връзка с увеличение с над 30% на признатите разходи за сметка на непредвиденото и непредотвратимо увеличение с над 100% на цената на електроенергията на Българската независима енергийна борса (БНЕБ).

“Няма да допуснем промяна на цената на водата, независимо от решението на КЕВР по нашето предложение.“, казва обаче с днешна дата Жанета Панайотова, управител на ВиК – Шумен. „Ние разбираме отлично високата социална чувствителност на този въпрос, както и трудностите, които нашите клиенти понасят в резултат на безпрецедентната КОВИД – криза“, пълва Панайотова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *