С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Янакито в затвора

23–годишният опасен рецидивист Янаки А. от Шумен ще лежи 2 г. ефективно при първоначален строг режим, съобщават от Окръжния съд.

До това наказание се стигна, след като подсъдимият призна вината си и по трите, повдигнати от Районната прокуратура обвинения: за причинена на Павел Г. в условията на опасен рецидив средна телесна повреда по хулигански подбуди; за причинена по хулигански подбуди лека телесна повреда на повече от едно лице – Цоню И. и Кирил В.; за хулиганство, което се отличава с изключителна дързост и представлява опасен рецидив.

Той е приел да сключи споразумение, което съдът е одобрил.

На 12 април тази година в центъра на Шумен криминално проявеният Янаки се приближил до бармана на кафе “Зино”, който в този момент разтоварвал стока със свои колеги. Предизвикал вербален конфликт, стигнало се до физическо стълкновение, в разгара на което Янакито извадил нож и пробол крака на 38 годишния барман Павел. След това побегнал към Старата поликлиника.

На неколкостотин метра от заведението, вървейки по улиците, рецидивистът започнал да псува, да отправя обиди към паметника на Васил Левски и се сбил с двама случайни минувачи.

Деянията му били преустановени със задържането му от органите на реда. Одобреното от Шуменския районен съд споразумение за решаване на делото има последиците на влязла в сила присъда.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *