С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,083

Язовири на търг

Представителят на “”При Андерлай 33” ЕООД се легитимира пред комисията. Зад него са участниците от “100 метра” ООД.

Шуменската фирма „При Андерлай 33“ ЕООД спечели днес търга за отдаване под наем на язовира в с. Белокопитово. При първоначална цена 4865 лв. и стъпка за наддаване 480 лв., крайната годишна цена достигна 11 105 лв. За имота се състезава и „100 метра“ ООД, която спря участието си на 10 625 лв. Фирмата “При Андерлай 33” е регистрирана в Белене с капитал 2 лева и е собственост на 20-годишния Симеон Иванов.

В тръжната комисия, с председател юристът на общината Иван Кавръков и специалисти от администрацията, участва и кметът на Белокопитово Алекси Чолаков.

 

Тръжната комисия допусна до частие и двете фирми-кандидати за наематели.

Язовир “Белокопитово” се намира в землищата на с. Белокопитово и с. Панайот ВоловПлощта му е 162 161 кв.м., към него има и поземлени имоти с обща площ около 16 000 кв.м. Водната площ се намира в посока Разград и е на около 1300 м от Белокопитово, уточни Алекси Чолаков. Имотът ще се ползва както за частен риболов, така и за развъждане и продажба на риба.

 

Язовир “Белокопитово”

 

За втория язовир в с. Овчарово, който също бе обавен на търг за отдаване под наем за 10 години, не се явиха кандидати. От комисията уточниха, че имотът е предлаган многократно на търгове, но кандидати няма.Предложената за този търг годишна цена от 4080 лв. представлява 50% от реалната продажна цена и по-голямо намаление, според разпоредбите не е позволена.

Коментари

  • Ахил януари 26, 2018 в 9:00 pm

    Това значи ли,че можем спокойно да си ловим рибка в Овчарово?С билет естествено и когато е разрешен риболова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *