Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Юлска сесия

Председателят на Общинския съвет в Шумен проф. Борислав Беджев свиква юлската сесия на 26 юли, четвъртък, от 9 ч. в зала 363. На Консултативния съвет днес бе определен дневният ред, в който по предложение на Добромир Драев влизат отпадналите от миналата сесия точки на Даниела Русева за сечта на дървета в града и точката за мораториума за сечене на дървета, внесена от съветника Добромир Драев.

Изборът на съдебни заседатели ще отнеме доста време, тъй като Консултативният съвет реши гласуването за избора им да бъде тайно. За всеки от 48-те кандидати ще бъдат дадени по три възможности за гласуване – за, против и въздържал се. Кандидатите ще бъдат подредени по низходяща градация, според постигнатите резултати. Съдилището иска 40 заседатели, но Общинският съвет ще предложи и резерви. Кандидатите минаха през предварителен изпит за доказване на познанията си по законовите разпоредби, както и през интервю с комисията.

В дневния ред бе включена и точката за отдаване на имоти общинска собственост под наем чрез търг. Точката касае конкретно зала Арена, в която ще се предлагат обособени части за търговски обекти и заведения.

Съветниците ще гледат и двете наредби за финансиране на спортните клубове и за ползване на спортните обекти и съоръжения, ще бъде гледан и Правилника за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

Ще бъде обсъдена информация за текущото изпълнение на бюджета на община Шумен към 30 юни, както и текущи промени по разхода в бюджета на общината.

Предстои да бъдат приети правила за провеждането на конкурс за управител на ДКЦ1.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *