С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Ще спрат ли водата на Шумен?

Общинският съвет в Шумен не даде съгласие водното местно дружество да тегли заем до 7,5 млн. лв. за покриване на задълженията си към Енерго-про. Мотивите на съветниците бяха, че дружеството на практика е декапитализирано и няма откъде да изплаща заема. От изпратеното становище на дружеството до общинските съветници не става ясно водният холдинг кредит ли ще отпусне на ВиК Шумен или ще покрие заема с апортни вноски. Повечето съветници гласуваха против тегленето на заем и поради факта, че нито един директор досега не е предлагал програма за оздравяване на дружеството.

Какво ще стане след като ВиК Шумен няма да може да си плати сметките за ток? От Енерго-про са предупредили дружеството, че от 29 септември ще спрат подаването на електроенергия за Шумен и Добрич и двата града ще останат без вода. Обещанията до 15 август да се разплатят по старите задължения не са спазени, поради което Енерго-про има намерение да им спре „кранчето“.

Странното е, че в писмото до Общинския съвет ВиК Шумен не споменава са спиране на тока и за реалната възможност Шумен да остане без вода. Очевидно са разчитали на положително решение за отпускане на заема. При така стеклите се обстоятелства обаче, ще трябва да се търси друг вариант за изплащане на дължимите суми на Енерго-про.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *