Одобрявате ли действията на служебното правителство?

or

гласували: 83

Ще има пак гора


Скоро над квартал Дивдядово в Шумен отново ще има гора благодарение на всички доброволци от Североизточна България, надяват се в Североизточното държавно предприятие в Шумен. В началото на тази година ДГС-Шумен организира акция по почистване на площта и залесяване с жълъд. В кампанията се включиха над 300  ентусиасти, които не се изплашиха от ниските температури и тежките условия на терена. Бяха разчистени около 40 декара, върху които беше останала изгоряла вършина и остатъци след сечта. По решение на ръководството на СИДП терена беше залесен с жълъд от вида космат дъб.

Днес експерти от ДГС и предприятието установиха, че засетия жълъд е поникнал почти на цялата площ. Отделно върху 31 декара беше извършено залесяване от служители на стопанството с фиданки от видовете космат дъб и цер, които също са в добро състояние. Още десет декара от обгорялата гора вече са почистени и там също ще бъде създадена нова гора, но през есента.

За пореден път ръководствата на СИДП и ДГС-Шумен благодарят на всички, които се включиха в гасенето на огъня в боровата гора над Дивдядово и залесяването през зимата.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *