Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 922

Ще има и за болницата

В новия бюджет на Община Шумен ще бъдат отпуснати малко пари и за МБАЛ Шумен за пребазиране на болничната аптека. Вчера на здравна комисия администрацията каза, че не може да даде исканите от директора д-р Димитър Костов 100 000 лв., понеже миналата година са дали общо 300 000 лв. на здравното заведение – 100 000 за апаратура и 200 000 лв. за асфалт на алеите в двора на болницата, с което счита, че общината няма ангажимент към болницата за тази година. Днес обаче финансистите ревизираха решението си и предложиха вместо да бъдат отпуснати 100-те хиляди лева на болницата, общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ да извърши ремонта на помещението, в което искат да преместят болничната аптека. Така въпросът бе приет от бюджетната комисия днес, свикана от председателя Виолета Неделчева, а сумата ще бъде предвидена в план-сметката на строителното общинско предприятие,  потвърди зам.-кметът по финанси Татяна Костова.

Бюджетната комисия обсъди и предложението на съветник Добромир Драев общината да тегли 10-милионен заем за разкриване на алтернативни водоизточници. Стана ясно, че съветникът предлага само да започне процедура, която да извърви целия законов път, включващ  обществено обсъждане, подготовка на бизнес план, предпроектни проучвания и т.н., докато се стигне до евентуалното поемане на дълг. Драев акцентира, че водата  яз. Тича е почти на мъртвия си обем и до месеци Шумен може да се окаже във водна криза като Перник, което налага търсене на бързо решение за алтернативните водоизточници, които да захранват града, докато бъде изграден новият довеждащ водопровод.

Искането на пари за паркинг, осветление  и канализация на ул. „Колю Фичево“ и паркинг на ул. „София“ според зам.-кмета по строителство Боян Тодоров ще бъде включено в списъка за ремонтни работи на улиците, но тъй като желанията са много, а финансите все пак ограничени, той призова обектите да се подредят по приоритети.

Бюджетната комисия отказа целево финансиране на скаутския клуб, като изрази становище, че парите за неговата дейност са включени в 30-те хиляди лева, предназначени за младежки проекти.

Рамката на проекто-бюджета на Община Шумен за тази година ще се обсъжда на сесията на 30 януари.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *