С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

„Шумла“ тръгва довечера

В очакване на фолклорната фиеста.

Фолклорният фестивал „Шумла“ тръгва довечера, но приготовленията започнаха рано сутринта днес. Стартът е с концерт на младата Чакърдъкова – Мария. Заедно с нея на откритата сцена до сградата на община Шумен ще излезе и Неврокопският танцов ансамбъл гр. Гоце Делчев. Концерта започва в 19,30 ч., не го пропускайте.

Преди това от 17 ч. ще започне дефилето на детските танцови състави от града – „Веселяче“, „Венче“, „Пъргавелче“, гайдарски оркестър към СУ „С. Доброплодни“, кукерите от Макак и др. Те ще дефилират по пешеходната зона от Градската градина до сградата на общината.

Официалното откриване ще е в 18 ч., а до концерта на Мария Чакърдъкова публиката ще подгряват детски танцови състави.

Концертът на Деси Добрева с оркестър „Виво Монтана“ е на 23 от 19,30 ч.

Преди това ансамблите “Шумен” и “Гайтани” ще дефилират от Градската градина до откритата сцена, където ще изнесат концерт от 18,30 ч..

За зрителите вече са разположени 300 стола, както и още 250 места на модулните спортни пейки.

На 23 сутринта пред сградата на общината ще бъде разположена и традиционната кулинарна изложба, а специално жури ще оценява кулинарните способности на майсторите. Гозбите ще са подредени от 10 ч. и, ако искате да си купите побързайте, за да имате по-богат избор.

В неделя пък е хоротеката, ако искате да научите стъпките на някое ново хорце, елате пред сградата на общината и за вашето обучение ще се погрижат хореографите.

През трите дни събитията ще се случват освен на сцената и по бул. „Славянски, в отсечката от ул. „Адам Мицкевич“ до „Карел Шкорпил“.

8 големи шатри вече са разположени по „Славянски“ между Общината и библиотеката, където шуменци и гостите награда ще могат да си купят храни и напитки. Български фермери, производители на млечни продукти, ще разположат продукцията си на 20 щанда.

Във фестивала ще участват представители и на шуменската занаятчийска камара.

ФОЛКЛОРЕН-ФЕСТИВАЛ-ПРОГРАМА

 

 

Бира ще се лее.

Тук производители ще разположат собствената си продукция.

Организаторите са предвидили и близо 500 седящи места.

Място има и за щандовете на Занаятчийската камара.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *