С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

„Шумен 61” с втора поредна победа

Втора поредна победа в мъжкия хандбален елит записа „Шумен 61”. В среща от втория кръг шампионите надиграха леко „Левски” с 38:28 (23:11), съобщават от пресклуба на отбора. Мачът се игра в Българене вместо в Шумен по технически причини. Ответният двубой през втория сезон ще е в „Арена Шумен”.

Сблъсъкът премина според очакванията. Разликата в класите на двата отбора пролича още в първите минути. Александър Димитров прехвърли технично стража на домакините за 1:0, а Миро Симеонов се разписа за 2:0. След него Кирил Савов заби след бърза контра, а Тансер Юсню и Йордан Михайлов се разписаха след постепенни атаки. Така с попадение и на Бранимир Балчев  още в началните минути гостите отлепиха с 4:0, после с 10:3, 12:3, 12:4 и на практика тотално убиха интригата. 

Видя се категорично, че шуменци са далеч по-класният тим и доминират и в двете фази на играта – и в защита, и в нападение. Резултатът на почивката – 23:11, също е показателен.

През втората част логично наставникът на шампионите Никола Карастоянов даде шанс за изява и на по-младите играчи, каквато бе тенденцията и през миналия шампионат. В игра влязоха и тримата вратари в на отбора – Хасан Хасанов, Кисьов и Стефанов. 

Подходихме сериозно към мача. В началото успяхме да натрупаме сериозна преднина с доста бързи контри. Втората част пуснах в игра по-младите хандбалисти, които бяха в групата за срещата. Исках да се представят добре – излязоха с известна доза притеснение, не достатъчно концентрирани, колебливи. Не успях да видя напълно това, което очаквах от тях. Надявам се, че постепенно и те ще започнат да навлизат в кондиция. Искам да ги видя с повече самочувствие”, коментира треньорът на шампионите Никола Карастоянов.

Той изрази задоволството си от тримата вратари на отбора. „За разлика от първия ни мач в първенството, в който двама от вратарите пазиха слабо, сега си свършиха работа и се представиха добре”, каза Карастоянов.

Наставникът на шуменци анонсира предстоящото гостуване на клуба на „Чардафон” в Габрово. Двубоят е идната събота от 17,30 ч. 

Нямаме право да се отпускаме в нито един мач – трябва да излизаме напълно мобилизирани, за да можем да бъдем конкурентни. Ще подхождаме сериозно към всеки съперник”, категоричен бе Карастоянов. 

От клубното ръководство уточниха, че в близките дни предстои да разберат какво е състоянието на Теодор Димитров, който е с травма.

***

Съставът на  „Шумен 61”: Хасанов, Кисьов, Стефанов,

Симеонов – 2, Ал. Димитров – 9, Савов – 9, Юсню – 4, Балчев – 2, Михайлов – 5, Негованов – 1, Сали – 4, Каников – 2.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *