С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

“Шумен 61” набира скорост

Хандбалистите на “Шумен 61” разгромиха “Чардафон” (Габрово) с 42:24 (23:8) в мач от 12-ия кръг на мъжката елитна група, съобщават от пресцентъра на клуба. Двубоят бе пред въодушевена публика в “Арена Шумен”, а успехът върна шампионите отново на върха в класирането. 

Въпреки очевидната разлика в класите домакините изиграха мача на високи обороти от първата до последната минута. Още след първия гол на Тансер Юсню при първата постепенна атака, домакините не се подведоха по бавната игра на гостите. Раздаваха бързо топката, влагаха скорост и мисъл в завършващата фаза на нападението. Това затрудни максимално защитата на габровци и те логично започнаха да трупат пасив. Макар до средата на първото полувреме мачът да бе ясен като изход – 13:4, домакините не оставиха зрителите в залата да скучаят. Публиката аплодира красиви асистенции и технични стрелби, бързи контри, откраднати топки и извеждащи пасове от дълбочина. 

Най-резултатен до почивката бе Бранимир Балчев с 6 гола, от които 3 от дузпи. Пет в свой стил наниза крилото Александър Димитров. По 4 пъти се разписаха Тансер Юсню и Димитър Грозев, два пъти Вилиян Негованов и по веднъж Йордан Михайлов и Теодор Димитров. 

След почивката картината на игралното поле не се промени и ако не бяха няколко прибързани действия в крайната фаза на атаката, шампионите можеха да бият с още по-голям резултат. Динамика имаше в действията и на двата отбора, а хандбалистите на “Чардафон” също регистрираха няколко добри атаки и хубави стрелби. 

На вратата на “Шумен” се изредиха Емилиян Стефанов, Хасан Хасанов и Иван Кисьов, които записаха по няколко спасявания. 

През второто полувреме се разписаха Негованов   Александър Димитров, Енгинджан Сали, Виктор Каников, Юсню, Грозев, Цанков, Балчев и Теодор Димитров. 

Топреализатор с 10 гола е Бранимир Балчев. За гостите с 8 се отчете Станислав Йорданов.

“Това беше последната  ни проверка преди серията от важни мачове. Знаехме, че в началото на втория 1/2-сезон имаме 3 – 4 лесни двубоя. Оттук нататък нямаме право на грешка”, коментира треньорът на шампионите Костадин Семерджиев. Той изрази задоволство си  от хандбалистите на “Шумен 61”. И сподели, че след всеки следващ мач отборът се надгражда.

“В днешната среща се видяха много положителни неща. Беше трудно да запазим концентрация, защото решихме мача в първите 15 минути. Момчетата се постараха и дадоха всичко от себе си. Надявам се да са здрави и следващите мачове да подходим сериозно, защото всяка една грешка би ни отдалечила от целта”, обобщи Семерджиев. 

***

“Шумен 61” – Стефанов,  Негованов – 4, Ал. Димитров – 7 , Юсню  – 6, Грозев  – 7, Балчев  – 10, Михайлов  – 1

(Хасанов, Кисьов, Сали  – 2, Каников  – 1 , Цанков –  1, Т. Димитров  –  3)

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *