Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

Шумен с корона

Първи случай на положителен резултат за коронавирус е бил регистриран в Шумен. Новината за разширяване на картата на заразените у нас съобщи на брифинга в събота сутринта ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той констатира и рязък скок на броя на установените позитивни – 30 нови случая.

“В Шумен има един пациент – той е постъпил за лечение в инфекциозното отделение с грипоподобна симптоматика – с кашлица и задух. Неговият епидемиологичен път е Банско”. Това точно каза по време на брифинга ген. Мутафчийски. От МБАЛ – Шумен обясниха, че пациентът е постъпил при тях в петък, взета му е проба, вечерта е пристигнал резултатът, потвърдил се като положителен и мъжът е изолиран  в инфекциозно отделение. Няма прояви на пневмония, не се налага интубирането му.

Изолирано е болничното отделение.

В 10.00 часа днес се очаква да започне заседание на общинския кризисен щаб.

Коментари

  • ИВАН март 21, 2020 в 3:35 pm

    ИЗОЛИРАН ? ТО ИЗОЛИРАНИЯ КАБИНЕТ ЗА ПРИЕМ НА ПАЦИЕНТИ СЪС СИМПТОМИ В БОЛНИЦАТА Е НА ПЪРВИЯ ЕТАЖ, ДО РЕГИСТРАТУРАТА НА МЕДИЦИНСКИЯ ЦЕНТЪР И МНОГО НАДЕЖДНО Е ИЗОЛИРАН СЪС СГАВАЕМ ПАРАВАН ВИСОК 1 МЕТЪР. ВЧЕРА КАТО ПРИЕМАХА ЗАРАЗЕНИЯ ОТ БАНСКО БЯХ ТАМ И МИ ИЗКРЕЩАХА ДА ВЛЯЗА В НЯКОЯ СТАЯ ДА НЕ СЕ ЗАРАЗЯ… ТОГАВА ДОРИ И ПАРАВАН НЯМАШЕ, ПОСЛЕ ГО СЛОЖИХА, ЧЕ КОРОНАВИРУСА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕСКАЧА 1 МЕТЪР.
    АКО НЕ БЕШЕ АБСУРДО , ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО.
    ТАКА ЧЕ , ЩЕ СЕ ЗАРАЗИМ ОТ СИГУРНИТЕ МЕРКИ ДЕТО УПРАВАТА НИ ПРЕДПРИЕМА ДА НИ ОПАЗИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *