С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Шумен събира децата на България

 

За осма поредна година Шумен и СУ „Сава Доброплодни“ ще бъдат домакини на Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ на 3 и 4 юни, съобщават организаторите. Този мащабен културен форум дава сцена за изява на стотици талантливи деца и младежи от цялата страна. Право на участие в конкурса имат деца и младежи на възраст от 5 до 19 години. Те ще се състезават в три основни раздела: „Музика“ – популярна, класическа и народна; „Визуални изкуства“ – изобразително изкуство и дигитална рисунка и „Надиграване“.

Участниците ще бъдат оценявани от 6 екипа професионално жури. Във всички раздели ще бъдат присъдени следните награди: Награда на кмета на община Шумен, първа, втора, трета и поощрителни награди във всяка категория и възрастова група; Специални награди – „Откритие на конкурса“, „Най-малък участник“ и колективни награди. Направление „Класическа музика“ ще се проведе в музейния комплекс „Панчо Владигеров“, направление „Популярна музика“ – в актова зала на ПЕГ „Н. Й. Вапцаров“, направление „Народна музика“ – открита сцена в СУ „Сава Доброплодни“, раздел „Надиграване“ – в НЧ „Тодор Петков-1963“.

Официалното откриване на конкурса и награждаването на лауреатите в направления „Изобразително изкуство“ и „Дигитална рисунка“  ще се проведе на 03.06.2023 г. в двора на СУ „Сава Доброплодни“. Награждаването на лауреатите в направления „Народна музика“, „Класическа музика“, „Популярна музика“ и в раздел „Надиграване“ ще се състои след приключване на конкурсните програми в съответните зали.

Организатори на събитието са Община Шумен, СУ “С. Доброплодни”. Съорганизатори на конкурса са Училищното настоятелство при СУ „Сава Доброплодни“ и Музейният комплекс „Панчо Владигеров“.

За поредна година Националният конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ се реализира с медийната подкрепа на Радио Шумен.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *