Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 289

Шумен празнува

С ритуал по издигане на знамената на РБългария, на ЕС и на Шумен пред сградата на Общината започнаха тържествата за Деня на Шумен – 11 май. Заради постигнатите високи успехи, честта да издигнат флаговете тази година имаха Даниел Койнов, ученик от IX Б клас в ППМГ „Нанчо Попович“, Иван Радев, курсант старши сержант от Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ към НВУ „Васил Левски“ и проф. Валери Чакалов, преподавател в ШУ „Еп. К. Преславски“.

С химните на България, европейския съюз и на Шумен малко по-късно започна и тържествената сесия на Общинския съвет, открита от нейния председател адв. Ася Аспарухова. Гости на сесията бяха министърът на земеделието и храните Иван Иванов, депутатът Антония Димитрова, почетни граждани и гости на града.

В своето слово към общинските съветници и гости на сесията, както и към гражданите на Шумен адв. Ася Аспарухова каза: „Днес е празникът на нашия град! Днес Шумен има нужда от знанията, опита, мъдростта и енергията на всички, които са готови да участват в развитието на града ни. Нека с разбирателство, взаимна подкрепа и единство да продължаваме да вървим напред, за да постигнем нашите цели – да направим Шумен по-добро място за живот, да създадем условия за икономически и социален просперитет. Нека с годините се трупат поводи за гордост, за радост и моменти на истинско удовлетворение. Дългът ни е да запазим наследеното, което имаме, да множим направеното в днешно време и да предадем на поколенията след нас духа и традициите на нашия град! Най – голямата ценност на един град са неговите хора – тези, които работят за общността си – творят, възпитават, лекуват, вдъхновяват. Тези, които с общи усилия, ум, дух, сърце и талант ще превърнат Шумен в града, който искат да оставят на децата си. Защото бъдещето зависи от личния принос на всеки, от неговата гражданска ангажираност и от желанието да продължим да работим за родния си град. Само с общи усилия, със сърце за Шумен, можем да постигнем всичко, което искаме!

Днешният ден е повод да изявим най-доброто, най-светлото от себе си, да отворим сърцата си за позитивното. Затова нека бъдем настойчиви и обединени в идеите си, мъдри и последователни в решенията си, защото ние изграждаме града, а той изгражда нас!

На Вас и на Вашите семейства, на всички наши съграждани пожелавам здраве, мъдрост и вяра във всичко, към което се стремите!“, завърши приветствието си адв. Аспарухова.

От името на общинската администрация приветствие поднесе и зам.-кметът по образование и култура д-р Найден Косев. „Шумен е град с богата история и славно минало, но и град с настояще, което живее с динамиката на своето време. Град с бъдеще. Имахме силите да преминем през различни периоди. Преживяхме тежките кризи на промените и обезценяването на стойностите. Помним времето, когато се ражда стохилядният жител. Помним обаче и последните десетилетия на напускане и обезлюдяване. Виждали сме града си и шумен, и смълчан, и неподреден, и спретнат, но това не ни пречи да го обичаме. Защото това е нашият град. Градът, в който растат децата ни, учат, спортуват и се радват на живота. Радваме се и ние на техните успехи и постижения. Това е нашият град – градът на хората, които създават, прокарват пътища, строят красиви сгради, откриват фабрики, оживяват театри, библиотеки, читалища и определят днешния облик на Шумен.

Връщането назад във времето е важно не само за да си припомним дати и събития, да отдадем заслуженото уважение към личностите, с които се гордеем. Уроците на историята са тези, от които трябва да се поучим във времена на нови изпитания и неизвестни. След две години пандемия и война недалеч от нас нещото, което може да ни помогне, е да мислим за нашето общо настояще и бъдеще. Да бъдем отговорни и да работим заедно за просперитета на нашия град и заедно да напишем новата история на Шумен.“, завърши словото и Найден Косев.

Министър Иван Иванов поздрави шуменци за усилията да запазят традициите на града и да работят, за да го превърнат в привлекателно място за живеене.

Зам.-областният управител Николай Колев припомни, че имаме отговорността да работим за развитието на града, но това може да се постигне само, ако работим заедно, каза Колев.

От името на групите съветници приветствие поднесе и Албена Иванова от групата на ГЕРБ, която призова общинските съветници да работят така, че да не забравяме собствените си корени, за да не загубим своята идентичност.

Днес трябва да забравим личните и партийни пристрастия и отношения, каза Данаил Данчев от групата на БСП. „Трябват ни нови духовни лидери, Шумен е раждал такива хора и ще ражда. Вярвам в солидарността и съпричастността“, каза Данчев.

След официалната част председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и временно изпълняващия длъжността кмет Росица Антонова връчиха Наградите на Шумен в културата и изкуствата и златните значки на техните носители.

Снимки Радио Шумен

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *