Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 104

Шумен избира

Изборният ден в област Шумен започна нормално без проблеми и в спокойна обстановка. Право на избор за народни представители в областта имат 190 000 по списък, от тях 87 156 са избирателите в най-голямата община Шумен.

263 са машините за гласуване , които са разпределени в 251 секции на територията на област Шумен. Всяка машина е с индивидуална пломба, която се отваря от техника, определен да се грижи за монтажа и поддръжката й, напомнят от ОДМВР, които имаха грижата да доставят машините безпроблемно до секционните комисии.

При появила се невъзможност да се гласува машинно, изборите ще продължат с хартиени бюлетини. Получени са 190 000 броя бюлетини, колкото са и избирателите, съгласно одобрения от РИК тираж за 30-и Шуменски многомандатен изборен район, информират от РИК.

За вота в областта са разкрити 301 секции, 111 от тях са на територията на община Шумен. В 50 секции в областта гласоподавателите по списък са под 300, там изборът ще става с хартиена бюлетина. На територията на областта са образувани и 14 подвижни урни за трудно подвижни или поставени под домашна карантина.

В секционните избирателни секции в областта ще бъдат ангажирани близо 2600 души.

“Обстановката в региона е спокойна, няма регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите.  Към момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното  им провеждане. За реда, сигурността и спокойствието в региона  и охрана на изборните секции са ангажирани над 320 служители на МВР”, съобщават от пресцентъра на ОДМВР.

В областната дирекция, в РУ- Шумен, РУ- Нови пазар, РУ- Велики Преслав и РУ- Каолиново са организирани мобилни групи, които ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали за нарушения, свързани с политическите права на гражданите и изборното законодателство, информират от пресцентъра на ОДМВР. Оттам припомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

МВР откри денонощна линия за сигнали от граждани. На тел.: 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат единствено съобщения, съотносими към дейността на МВР – свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес.

Сигнали могат да бъдат подавани  и на телефон 112 или 054 800-588.

Приемането и обработване на протоколите от всички СИК в 30-и Шуменски многомандатен изборен район на парламентарните избори ще става в зала „Арена Шумен“, където ще работят Районната избирателна комисия и изчислителният пункт към РИК. Създадени са отделни секции и коридори за придвижване за улеснение работата както на комисията, така и на представителите на СИК, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *