С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Шумен в картини

10-и национален пленер по живопис  „Шуменско плато“ ще се състои в Шумен от 3 до 9 октомври. Откриването ще бъде на 3 октомври от 15 ч. в Зеленото училище на платото.

Събитието по традиция събира 10 художници – по петима от Шумен и от страната. Заявки за участие са подали Гергана Балабанова от София, Лора Янева и Йордан Ангелов – Бургас, Иван Стоянов – Ямбол, Орхан Исмаил – Разград. В пленера участват и шуменците Добромир Димитров, Ивелина Иванова, Мая Райчева, Бранимир Боянов и Красимир Арсов.

Пленерът няма определена тематична или жанрова насоченост и на участниците се дава пълна свобода да реализират творческите си идеи. Целта на пленера е  създаване на ползотворни творчески контакти на художници от различни градове в страната, както и опознаване на културно-историческото наследство на Шумен, природните му забележителности и популяризиране на района като притегателно място за създаване на изкуство.

След края на събитието ще бъде представена изложба с творбите на участниците. Всеки художник ще дари по една картина на Община Шумен, която ще бъде добавена в нейната галерия.

Организатори на проявата са Община Шумен и Дружеството на шуменските художници.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *