С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Шуменци почетоха паметта на Левски

„Упованието – надеждата, това е най-важното, което Апостолът внушава на последователите си. Защото, за какво му е на един народ свобода, ако му липсва надеждата. Вече 151 години след като „близо край София“, както пише в знаменитото си стихотворение Ботев, е издигнато „най-черното бесило“, ние отдаваме своята почит към Апостола“. Това каза в словото си доц. д-р Стефан Минков, преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ по време на възпоменателната церемония по повод 151 години от гибелта на Васил Левски, съобщават от пресцентъра на община Шумен.

Много жители на Шумен дойдоха днес пред паметника на Васил Левски, за да положат венци и цветя и да се преклонят пред делото и саможертвата на Апостола на свободата. Церемонията започна с поетично – музикален рецитал „151 години безсмъртие“ на ученици от втори клас на НУ „Илия Р. Блъсков“.

Във възпоменателната церемония се включиха представителните роти от Шуменския гарнизон и Градският духов оркестър „Михаил Биков“.

На церемонията присъстваха кметът на Шумен проф. д-р Христо Христов, председателят на общинския съвет Ася Аспарухова, заместник-кметове, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни и обществени дейци.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *