С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

„Шуменско плато“ набира дарения

Природен парк „Шуменско плато“ набира средства за ремонт на износена и счупена инфраструктура в районите на Горското училище, Пътеката на приказките и скалния манастир Килията, информират от пресцентъра на парка. Проектът „По приказни пътеки“ е част от традиционната дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“ и може да бъде подкрепен от всеки. И трите локации са от изключително значение за природния парк и за туризма в региона – те се посещават годишно от над 50 хиляди туристи, включително ученически групи и деца.

Ремонтните дейности включват обновяването на беседки, дървени мостове и обезопасителни съоръжения, поставянето на нови информационни табели, почистване. Целта на проекта е манастир Килията да стане достъпен за най-широк кръг от посетители, а Горското училище и Пътеката на приказките – още по-привлекателни места за провеждане на обучения и опознавателни разходки за деца, ученици и студенти от ботанически специалности на шуменския университет.

Подробности за проекта могат да се открият на страницата на дарителската кампания Izberi.rbb.bg, откъдето лесно всеки може да дари за инициативата.

В рамките на тазгодишното издание на традиционната дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ набират средства общо 15 значими каузи в сферите здравеопазване, социални дейности, култура и образование и опазване на околната среда. Инициативата се провежда за 13-та поредна година, като от 2009 г. досега банката, служителите и широката общественост са подкрепили общо 283 проекта с над 3,5 млн. лв.

Другите институции и организации, които набират финансиране за проектите си в „Избери, за да помогнеш“ 2021, са Национален археологически музей, Рилски манастир, Военно-медицинска академия, Фондация „Първите три минути“, Българската Коледа, многопрофилните болници в Монтана и Кърджали, Български фонд за женитe, Каритас България, Конкордия България, Фондация „Х.Степич“, SOS Детски селища, Фондация „За нашите деца“ и ЮЗДП.

Дарение за избрания проект може да се направи лесно чрез модерната платформа izberi.rbb.bg и опцията „Дари с банкова карта“ – линк към виртуалния ПОС терминал се намира под всеки отделен проект, включен в кампанията. Другите опции за подкрепа на каузите е през мобилното приложение RaiMobile, Райфайзен ОНЛАЙН или с банков превод директно по сметката на съответната организация.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *