Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 155

Шофьор предложи рушвет

Шофьор на 67 години е предложил рушвет от 10 лева на катаджии за да си затворят очите за прегрешението, което допуснал по главния път Шумен – Силистра. Полицаите обаче реагирали остро на обидното предложение и задържали мъжа в полицейското управление. Успоредно с това срещу водача е започнало и досъдебно производство.

На 16 септември около 17 часа полицейски служители на РУ- Каолиново, които работили по осигуряване на безопасността на движението на КПП- Пристое спрели за проверка водач на лек автомобил Фиат „Албеа“ с чужда регистрация. Зад волана бил 67-годишен мъж адресно регистриран в дуловското село Черник. Униформените го уведомили, че ще му бъде наложена глоба с фиш за това, че управлява без да са му включени светлините. Мъжът отишъл до патрулния автомобил и хвърлил банкнота от 10 лева с думите „все едно нищо не е станало“. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление по чл. 304а от НК е образувано досъдебно производство.

За малко повече от месец това е втори идентичен случай с даване на облага на длъжностно лице да не извърши задълженията си по служба. В средата на месец август пътен полицай от Шумен, командирован в Поморие контролирал движението в града. При него и колегата му отишъл местен жител и съобщил, че пред търговско помещение в непосредствена близост има неправилно спрян лек автомобил и му пречи да си свърши работата. Екипът отишъл на място, в това време към автомобила се насочил мъж. Установено било, че това е собственикът на автомобила. Полицейските служители му заявили, че ще му бъде наложена глоба с фиш за извършено нарушение по чл. 98 ал. 1 т. 1 от Закона за движение по пътищата. При въвеждане на данните в таблета от пътния полицай от Шумен мъжът отишъл до служебния автомобил и поставил върху таблета банкнота от 20 лева. Мъжът бил задържан и било образувано досъдебно производство.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *