С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Школа А&Б е отново на върха

За първи път Националния Есенен Турнир по Информатика  не се проведе в Шумен. Домакин беше Софийската математическа гимназия.  Школа А&Б беше представена от 37 участници – 30 от Шумен, 3 от Разград, 2 от Търговище и един от Хасково. Състезанието се проведе при много добра организация, като участваха над 250 ученици от цялата страна. Учениците от Школата се представиха традиционно силно, съобщи ръководителят на школата Бисерка Йовчева..

В най-малката възрастова група – Е Нелин Шабан от Шумен и Боряна Колева от София получиха грамоти за успешно участие в класирането за момичета. Боряна получи и грамота за отлично представяне в група Е заедно с Александър Вълчев от Шумен, който се класира четвърти, само на 4 точки от медалите.

В група D завоювахме сребърен медал за Антонио Рахчев от Разград и бронзов медал за Димитър Шапатов от Хасково. С грамоти за отлично представяне се връщат Борис Бобев, Велимир Сивков и Лъчезар Русев от Шумен. Хрисияна Койнова пък спечели грамота за успешно участие в класирането за момичета, каза Йовчева.

В група С Фейза-Нур Ибрахимова от Шумен  спечели бронзов медал в класирането  за момичета, а Симона Иванова – грамота за успешно участие. В същата група грамоти за отлично представяне получиха Николай Вълчанов и Фейза-Нур от Шумен и Божан Иванов от Търговище.

Най-добро беше представянето на Школа А&Б в група B. Всички наши участници бяха в първата десятка – първо място и златен медал за Иво Иванов, второ място за Владислав Костов, трето място за Симона Христова, четвърто за Серкан Рашид, шести е Явор Василев, а веднага след него с равен резултат са Здравко Николов и Нермин Идириз, всички от Шумен. Всеки от тях получи грамота за отлично представяне, а Симона Христова и Нермин Идириз грабнаха съответно първото и второто място в класирането за момичета.

Дани Койнов от Шумен спечели сребърен медал в група А, а Весела Николова, също от Шумен – трето място в класирането за момичета.

Всички наградени шуменски ученици са от ППМГ „Нанчо Попович“. Ръководители  и треньори на учениците са Бисерка Йовчева, ръководител на Школа А&Б, Димитър Добрев и Цветелина Иванова – преподаватели в Шуменския университет и в Школа А&Б и Цветелина Петрова – студентка в Шуменския университет и преподавател в Школата.

Учениците бяха придружени от Мирослав Станчев и Георги Зашев – учители в ППМГ „Нанчо Попович“.

Уморени и доволни нашите състезатели се прибират за Шумен с извънреден влак в тежката метереологична обстановка.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *