COVID-19: Трябва ли да има ново затягане на мерките?
Да

or

Не
гласували: 734

Шесто издание на “Кино в длан”

До 31 май 2021 г. е срокът за изпращане на филми за шестото издание на фестивала “Кино в длан”. Наградите за най-добрите продукции са мобилни телефони и таблети, има и една парична, съобщават организаторите от НЧ “Добри Войников – 1865”.
“Няма да се откажем, защото вярваме, че изкуството е по-силно от епидемията и животът може и трябва да продължи нормалния си ход”, казва председателят на журито Александър Донев в обръщение към участниците. По негови думи сложната епидемична обстановка е провалила официалното награждаване на победителите от предишното издание на фестивала, но организаторите се надяват това да стане тази година през май.
“Кино в длан” е първият у нас фестивал за краткометражни филми, заснети с мобилно устройство с вградена камера. Първото му издание се проведе през 2015 г. и за него бяха получени над 120 заглавия. През 2020-та, когато беше въведена нова категория “Живот в карантина”, участваха 95 филма и 13 бяха наградени.
По регламент във фестивала могат да участват както български, така и автори от чужбина. Според техническите правила видоеклиповете трябва да са във формат mp4, да са  предварително монтирани и с времетраене до 5 минути. Чуждоезиковите филми трябва да имат анотация и на български език. Един автор или авторски екип може да участва с не повече от 3 филма. Пълните правила са на сайта mkino.org, където става и самата регистрация.
Организатор на фестивала на мобилното кино е шуменското НЧ “Добри Войников – 1865”, а негови партньори са Община Шумен, Съюзът на народните читалища, Шуменският университет, НАТФИЗ, УНИБИТ, Теленор, Huawei.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *