Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 467

Шестимата от Шумен

Илтер Бейзатов ще заседава в XLVI Народно събрание след като водачът Красимир Вълчев избра Стара Загора.

Шестимата народни представители, които ще седнат в XLVI Народно събрание са Илтер Бейзатов, Мустафа Карадайъ, Хамид Хамид, Пламен Николов, Иван Иванов и Николай Христов.

Имената им бяха обявени от ЦИК след като водачите на листите на ГЕРБ и ДПС, които бяха в по две листи, избраха от кой избирателен район ще влязат в парламента.

Адв. Николай Христов (вдясно) беше пети в листата на Да, България в Бургас, но благодарение на ударния десен вот в община Хитрино десните получиха мандат в Шумен и Христов влиза в парламента като водач на листата.

Бившият просветен министър Красимир Вълчев, който на вота през април предпочете да влезе от Шумен сега е избрал Стара Загора, където къщо беше номер 1 в листата на ГЕРБ-СДС.

След като системата Хеър-Ниймайер даде мандат в 30-и МИР на Демократична България, ГЕРБ – СДС ще има само един депутат и това ще бъде вторият в листата Илтер Бейзатов.

Мустафа Карадайъ е предпочел Шумен и движението ще бъде представлявано от него и от Хамид Хамид. Социалистът Иван Иванов ще бъде единственият депутат на БСП за България, Пламен Николов е избраният депутат от Има такъв народ в района.

Петият в листата на Да България Николай Христов ще бъде депутат от Шумен, където беше водач.

Пламен Николов е депутатът от 30-и МИР, избран с гласовете за Има такъв народ.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *