С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Шествие в бяло

Катастрофата при Невша на 8 април т.г.

Катастрофата при Невша на 8 април т.г.

Шествие с бели тениски ще проведат от 17 часа днес близки и приятели на 18-годишната Елис, която на 8 април загина в катастрофа на магистрала “Хемус” при с. Невша. Момичето пътувало с микробус маршрутка на разградски превозвач от Варна към Шумен.

При Невша паднало огледалото за задно виждане на микробуса и докато шофьорът, без да спира, се опитвал да го вдигне от земята с една ръка, сам паднал, изгубил управлението и автомобилът се забил в разделителната мантинела. Според очевидци – по таван.

Елис е единствената жертва на катастрофата, станала месец преди абитуриентските балове. Момичето учело в Езиковата гимназия в Шумен, наесен имала намерение да учи в Англия. На изпращането в училище класът й беше облечен в бяло в нейна памет.

С днешното шествие нейните близки настояват за справедлива присъда за виновните и искат да привлекат вниманието на институциите към безопасността на обществения транспорт.

Пред кино “Херсон” ще се събира подписка. Информация за събитието има във фейсбук-групата “За справедлива присъда и за един “обществен” транспорт.”

Коментари

  • Петинка Баева юни 29, 2015 в 4:33 pm

    Материалът не е точен. Елис не е загинала ПРИ катастрофата.
    Децата има защо да протестират!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *