С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Шампионат в Козлево

Мартин Папанов от Несебър стана шампион на България по колоездене за 2022 година. Папанов се пребори за титлата буквално в последните пет километра от общо 155-километровото трасе на Държавния личен и отборен шампионат по колоездене в Никола Козлево в категорията Мъже – Елит и Мъже – U23. Никола Козлево е домакин на шампионата за четвърта поредна година, а в това издание по трасетата в различните категории стартираха общо 128 състезатели. Кметът на Никола Козлево награди лично победителите в общия старт в категорията Мъже – Елит.

В неделя Папанов постигна по атрактивното и технично трасе резултат от 3:54:30 и буквално на стотни от него финишираха вторият Владимир Коев – Пираня от “Хемус – 1896” – Троян и третият Цветан Иванов от Клуб по колоездене “Васил Левски” – София.

Цветан Иванов се отдели в тройката още след старта в село Вълнари в неделя и част от трасето мина като водач – единак на 3-4-5 минути от идващите след него. С разлика от порядъка на 4-5 минути влезе и във финалното изкачване на серпентините между селата Църквица и Хърсово, запази водачеството си до Никола Козлево но отстъпи в последната 18-километрова обиколка преди финала във Вълнари.

Състезатели и комисари дадоха висока оценка за трасето, което излъчва шампиона на България по колоездене вече четвърта поредна година – кара се по добър асфалт и хубави пътища, теренът е тежък и начупен и прави по-интересно самото състезание. Има изкачване, спускане, равно, завои, серпентини.

В общия старт при Жени-Елит първа стана Петя Минкова от Несебър, втора Ивана Тонкова от “Омега Тийм”, а трета – Виктория Данова от Клуб по колоездене “Васил Левски” съответно с времена 2:00:20, 2:00:30 и 2:00:35. Средната скорост по 69-километрово трасе беше 34 км/ч.

Васил Попов от клуб “Печенеги” завоюва златото при общия старт за юноши старша възраст с време 3:05:04. Вторият – Радостин Златев от “Цар Симеон” финишира с разлика 0.657 стотни, а бронзовият медал отиде при Радослав Грънчаров, останал на 2 секунди и 147 стотни от първия.

Подреждането на първите трима при юношите старша възраст в 18 километровото трасе в дисциплината индивидуално бягане по часовник е: Веселин Георгиев, КК “Свиленград”, съименника му Веселин Георгиев от “Черноморец” Бургас и Даниел Тодоров от “Омега Тийм”.

Първото място на индивидуалното състезание по часовник при Мъже – Елит взе Николай Генов от “Цар Симеон”, следван от Цветан Иванов от “Васил Левски” и Мартин Папанов от Несебър.

Организатори на държавния шампионат са Българска федерация колоездене, Община Никола Козлево и КК “Варна”.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *