Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Честит 24 май!

Кметът на община Шумен Любомир Христов отправя поздравление към шуменци и гостите на града по повод днешния 24 май – най-светлият и пъстър празник на българската духовност. В него се казва:

Уважаеми съграждани,

Честит 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Няма друг ден в българския празничен календар, който да събира толкова много хора заедно, за да изразят почитта си към буквите, словото, просветата и културата.

На 24 май честваме великото апостолско дело на Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на двамата солунски братя, създали българската азбука и защитили по блестящ начин правото на всеки народ да има свой език. Изразяваме почитта и уважението си към всички, които са повярвали в техния завет и са го пренесли във времето – прозорливи владетели, предани ученици и народни будители, които превръщат азбуката в книжнина и духовен ориентир.

На този ден отправяме благодарност и заслужено признание към нашите учители и университетски преподаватели, които разпространяват знанието и съхраняват културата и историческата ни памет, към творците и хората на духа, които са пазители на родния език и националната ни идентичност. На нашите деца, на учениците и студентите пожелаваме да не стихва у тях вечният стремеж към знание и откривателство.

От сърце желая на всички здраве, сили и вдъхновение. Честит празник!“, завършва поздравлението си Любомир Христов, кмет на община Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *