С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Честит празник на словото и книжовността!

Честит 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбукапросвета и култура, и на славянската книжовност!

24 май е денят, в който отдаваме признателност и благодарност на нашите учители и преподаватели, на научните работници и книжовници, на хората на духа и словото.

Поклонете се на създателите на нашата писменост, спомнете си заветите им, следвайте делата им!

Бъдете духа и светлината, пазете словото, за да пребъде България!

Честит празник!

Денят-символ на българската духовност и на стремежа към знание чрез слово, наука и образование, бе отбелязан с празнично шествие, започнало от пл. „Кристал“. Множество представителни блокове на образователи и културни институции в града ни извървяха пътя до сградата на общината начело с иконата на Светите братя Кирил и Методий. Под звуците на химна на 24 май „Върви, народе възродени“, тържественото шествие водеха кметът проф. Христо Христов, областният управител проф. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, заместник-кметове и общински съветници.

Пешеходната зона по бул. „Славянски“ се изпълни с множество участници в пъстрото шествие, посветено на един от най-светлите и обичани български празници. Слово за празничния ден произнесе кметът на Шумен проф. Христо Христов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *