С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Честваме 18 юли

Община Шумен

На 18 юли се навършват 186 години от рождението на Васил Левски и 145 години от освобождението на Шумен. По този повод  Община Шумен и Командването на шуменския военен гарнизон организират тържествено честване на двете годишнини.

От 10.00 часа с полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в града ще бъде отдадена почит към делото и живота на Апостола на свободата. От общинската администрация канят гражданите и гостите на града, както и представители на различни организации да се включат в ритуала.

От 17.00 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ в сградата на Общината ще бъде прожектиран филмът „Лъвский – европеец в Българско“ на режисьора Искрен Красимиров. Лентата е художествено-документална с игрални възстановки и анимационни сцени. В документалната част участват изтъкнати историци като проф. Пламен Митев, Дора Чаушева, Теодор Тончев и проф. Иван Стоянов. В художествената част на филма е включен рецитал със стихове за Васил Левски от Христо Ботев и Иван Вазов, както и от съвременни български поети. В ролята на Христо Ботев е режисьорът Искрен Красимиров, а образа на Левски на екрана пресъздава носителят на „Икар“ Симеон Владов. Входът е свободен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *