Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Чертожници с награди

Кметът Любомир Христов посрещна днес учениците от ППМГ „Нанчо Попович“, които направиха много силно представяне на Националната олимпиада по техническо чертане, организирана от Министерството на образованието и науката, съобщават от пресцентъра на Община Шумен. Отборът по техническо чертане на математическата гимназия записа и най-много победи в състезанието. Това е най-силното представяне до момента на шуменски ученици в надпреварата. До националния кръг на олимпиадата се допускат не повече от 40 ученици от цялата страна във всяка от трите състезателни групи. Само от математическата гимназия в Шумен през тази година за участие в състезанието се класираха 11 ученици, постигнали високи резултати в училищния и областния кръг на състезанието.

Любомир Христов поздрави учениците за големия успех и им благодари, че са представили достойно името на своето училище и на Шумен. „Винаги се радвам, когато наши ученици постигат такива успехи, защото те са доказателство за труда и усилията, които сте положили вие и вашите учители. Вярвам, че след време някои от вас ще станат инженери, проектанти или архитекти и ще се върнете в нашия град“, обърна се към тях Христов. Той връчи на учениците значки с герба на Шумен и грамоти за отличното представяне в състезанието.

Ръководителят на отбора по техническо чертане инж. Даринка Вълкова сподели, че е изключително горда със своите възпитаници. „Години наред софиянци заемаха първите места, традиционно силно е представянето и от Бургас, и Варна, но намесата на нашите ученици размести класирането“, каза Вълкова. По думите й в основата на отличните резултати на учениците стоят много труд, усилена подготовка и задружен колектив, който винаги се подкрепя и си помага във всичко.

В първа състезателна група абсолютен победител стана Марио Нейков, който събра максимален брой точки. Лъчезар Колев остана само на 2 точки от третото място, а останалите ученици – Евгени Маринов, Калоян Калев и Хрисияна Минчева получиха отлични оценки и се класираха на предни позиции.

Във втора състезателна група победителка стана Александра Василева, а Айан Рамадан завоюва второ място. Отлични оценки в тази категория постигнаха Елизабет Янкова и Сава Хаджиминчев. Само 0.5 точки разделиха Александра Янева от третата позиция, но тя е ученичка в 9 клас и през предходните две години в малката състезателна група е била шампион.

В трета състезателна група изключителен пробив направи Ивайло Тодоров. За първа година Шумен има участник в състезателната група за работа със специализираната програма AutoCad. Той получи отлична оценка и се нареди в групата на дългогодишните победители от софийски гимназии.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *