Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 104

Чайче в колата

kola

Досъдебно производство за държане на наркотични вещества е започнато срещу 40-годишен мъж от Шумен, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. В сряда привечер, към 17.10 за рутинна проверка на спирката до Новата поликлиника бил спрян червен “Мерцедес CLA 220 CDI” със софийска регистрация. Зад кормилото бил 40-годишният Алдин К. от Шумен, който бил във видимо неадекватно състояние. При проверка на автомобила вътре била намерена угарка от саморъчно свита цигара, а при извършен допълнителен оглед на колата бил открит и полиетиленов плик с 5 грама суха тревна маса, вероятно чай за пушене.

Според очевидци по време на проверката мъжът започнал да се пазари с полицаите да не го задържат, щял да се яви когато и където кажат. “Няма ли прошка тука в Шумен, в София са ме спирали докато съм бил на издирване, казвам им ще се явя където трябва и са ме пускали.” – опитвал да убеди ченгетата мъжът от червения “Мерцедес”. Думите му обаче потънали без ехо в тъмнината на булеварда, а полицаите го прибрали, оставяйки самотни на булеварда 170-те коня. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 ал. 3. т. 1 от НК.

Няколко часа по-рано в района на автогарата това криминалисти от РУ на МВР в Шумен са намерили 90 грама амфетамин при личен обиск на 29-годишен мъж от Шумен, Христо М. с прякор Метъла. Под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура е започнало досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества, Метъла е привлечен като обвиняем и е задържат под стража. Събрани са доказателства, че 29-годишният шуменец е разпространявал наркотични вещества в Шумен и областта, включително и на непълнолетни. Иззетото количество наркотик било за около 300 дози на приблизителна стойност 3000 лева. Х.М. – Метъла е криминално проявен. Осъждан е за нанесена телесна повреда при пътно- транспортно произшествие, за участие в организирана престъпна група, през месец февруари тази година е осъден за разпространение на наркотични вещества.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *