С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Циганите и образованието

IMG_3511Кръгла маса на тема „Съвместни действия между Местната активна група“ /МАГ/ и Община Шумен за решаване на проблемите в областта на образованието сред ромската общност” се проведе днес в Шумен, съобщи пресцентърът на кметството.

 

Събитието е свързано с проект „Нашият живот – в нашите ръце”, финансиран по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г., тематичен приоритет „Овластяване на уязвими групи”.

 

В инициативата участваха Живка Тонева – зам.- кмет по култура, просвета и образование, проф. Русанка Петрова – председател на ПК „Просвета, образование и наука” при Общински съвет-Шумен, Стефан Баев – общински съветник, директор на ІХ ОУ „П. Волов”-Шумен, експерти от отдел ОНМД в Община Шумен, Бейхан Илияз – Регионален представител на Комисията за защита от дискриминация–Шумен, Милен Миланов – представител от Асоциация „Интегро”–Разград, Валентина Асенова – СКЦ–Шумен, Асен Асенов – здравен медиатор и членове на Местна активна група.

 

 

Основните теми, по които се проведе дискусията, бяха насочени към максимален обхват и ограничаване на отпадането от детски градини и училища на деца и ученици в задължителна училищна възраст; възможности за реитегриране в образователната система на лица, отпаднали от образователната система; аспекти на работа с родителите на деца от ромската общност; възможности и подходи за решаване на проблеми, свързани с дискриминация.

 

Направен бе коментар на изпълнението до момента на планираните дейности в приоритет „Образование” от Годишния план на Община Шумен за интегриране на уязвимите групи за 2015 г. и обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество и координация по този приоритет между МАГ и Община Шумен.

 

 

IMG_3510

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *