С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Цената на паркирането

Цените за еднократно или абонаментно паркиране на  всички видове паркинги в Шумен остават същите както досега,  реши на свое заседание Общинският съвет. Въпреки все по-затрудненото движение, особено в централната част на града, нарастващия брой на автомобили и недостигът на паркоместа, общината предложи цените да не се пипат.

Така за еднократно паркиране за 1 час водачите на леки автомобили ще плащат 1 лв. лекотоварните и автобуси до 22 мест – по 2 лв., а автобусите и товарните автомобили – ще дължат по 6 лв. Абонаментното паркиране на един паркинг за един месец остава 40 лв., за три месеца – 80 лв., за 6 месеца – 160 лв. Годишната такса ще бъде 300 лв.

За абонаментна карта за паркиране по всички паркинги месечната такса ще бъде 80 лв., тримесечната – 150 лв. За полугодие ще се плаща по 240 лв. , а годишната карта ще струва 400 лв.

Промяна леко нагоре има само за абонаментните карти на личните автомобили на служители на общинската администрация, кметове и кметски наместници и инспектори по кварталите, ръководители на общински структури, служители на държавни структури – съдебна власт, прокуратура, НСС, МВР, НАП и др., Областна управа, културни институции, представители на други общини от област Шумен. Техният размер за абонаментна карта за един паркинг се увеличава от 30% на 35% от цената за граждани, а цената на абонаментна карта за всички паркинги се увеличава от 30% на 50% от цената за граждани. Преференциите ще се ползват само след направени писмени искания от съответните административни ръководители до кмета на Община Шумен.

Цената на абонаментната карта за служебните автомобили на държавни институции и учреждения ще бъде както на всички граждани.

Няма промени и в цените за ползване на денонощните и на закритите паркинги, приеха още съветниците.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *