С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Цел: Златен дубъл

Един от най-успешните български хандбалисти, който прави перфектна кариера и в треньорското поприще – Чавдар Чернев, мечтае за нов златен дубъл начело на отбора на „Шумен 61“.

Миналата година Чернев изведе шуменци до шампионска титла в мъжкия елит и трофей в турнира за Купата на България по хандбал. Сега, на прага на новото първенство Чернев и воденият от него тим отново атакуват най-високия връх – златен дубъл.

Чавдар Чернев

„Целите пред отбора на „Шумен 61“ са ясни – златни медали в първенството и трофей в турнира за Купата на България. След като миналата година успяхме да го постигнем, сега сме още по-силни и отново ще се борим за двете отличия!“, категоричен е старши треньорът на шампиона на България.

Чернев е убеден, че на „Шумен 61“ няма да е никак леко да защити спечелените титли, защото: „Ако миналата година ни поставяха като фактор в първенството, макар и да бяхме новосформиран отбор, то тази година съперниците определено ще гледат на шампионския ни тим с други очи. И ще са двойно по-амбицирани срещу нас, за да докажат, че и те заслужават да спечелят. Ще ни бъде много трудно!“

Чавдар Чернев очерта най-силните конкуренти на „Шумен 61“ в първенството. Според него това са отборите на „Пирин“ (Гоце Делчев и „Осъм“ (Ловеч).

„Миналата година „Пирин“ завърши на четвърто място, без медал, но това не съответства на техните възможности. Смятам ги за основен конкурент. „Осъм“ (Ловеч) също. Тимът на „Локомотив“ (Горна Оряховица) е млад и амбициозен, но все още не е на необходимото ниво, за да се бори за шампионска титла, както другите ни два съперника.

Наставникът на шуменци изрази задоволството си от осъществените трансфери в клуба. „Димитър Петков и Теодор Димитров се вписаха иделно в отбора. Паснаха отлично, както на игралното поле, така и в съблекалнята! Благодаря им, че избраха да играят за „Шумен 61“. Вярвам, че с тях станахме още по-силни“, коментира Чернев.

Според него на този етап все още  е рано да се правят оценки, но „след двата мача, които изиграхме в първенството, определено има още какво да се желае“.

„Не съм толкова недоволен, заради това, че загубихме от „Осъм“ в Ловеч, колкото от видяното на терена. Бяхме много разконцентрирани, особено в защита. Това се дължи единствено на игрова практика, чиято липса ще наваксаме с тренировки по време на сезона. Сигурен съм, че ще намерим нашият ритъм на игра“, убеден е Чернев.

Той благодари на спонсорите на „Шумен 61“, които подкрепят отбора сериозно. И на президента на клуба Светлозар Начев, който създава всички условия „Шумен 61“ да се чувства елитен клуб.

Старши треньорът на шампионите пожела скоро отново хандбалните зали да са пълни с фенове на любимата игра. „Фактът, че заради пандемията в момента мачовете се играят без публика, определено оказва влияние върху отборите. Да играеш пред празни трибуни е доста необичайно. Всеки мач се провежда като контрола, едва ли не няма интерес. Сигурен съм, че има отбори, които могат да напълнят своите зала, включително и отборът на „Шумен 61“, който играе домакинските си мачове в прекрасна, модерна зала – „Арена Шумен“. Вярвам, че занапред залите ще се напълнят. И това, което ми дава основание, да мисля така, е хандбалът, който гледаме в Европа в момента. Там залите са пълни – дали защото феновете предоставят сертификати за ваксини, или пък документ, че са преболедували, нямам идея. Но е факт, че не само хандбалните, а и волейболните, и баскетболните зали в Европа са пълни с публика. Да си пожелаем и БГ публиката скоро да се завърне в залите и за подкрепя любимците си. Пожелавам успех на всички отбори в първенството. А шампионатът да бъде оспорван и интересен“, обобщи Чернев.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *