С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Цветя с кауза

Полина и Васил със сватбените букети

Полина и Васил със сватбените букети

Току що оженените Полина и Васил буквално затрупаха с цветя бабите от шуменския старчески дом. Младоженците, така както са със сватбените облекла, пристигнаха в дома с пикап, пълен с букетите от сватбата им.

 

Двамата намислили да ги подарят на зам.-кмета по здравеопазване на Шумен в знак на благодарност за това, че общината първа в страната подкрепя каузата за реимбурсиране на инсулиновите помпи и дори отпусна пари за две диабетноболни деца от града.

 

Седат Кадир пък се сетил, че е по-добре цветята да отидат направо при възрастните баби, за да ги зарадват. Пенсионерките от дома честитиха сватбата на младоженците, пожелаха косите им да побелеят на една възглавница, а на първо време да си родят поне близнаци.

 

Полина и Васил са приятели на Ваня Стоянова, която е председател на националната асоциация “За инсулиновите помпи” и нейна цел е здравната каса да поеме разходите за консумативите за децата с инсулинови помпи. Младоженците са съпричастни към каузата.

 

Според Ваня Стоянова здравното министерство вече е узряло за идеята и дори имало готовност реимбурсирането на инсулиновите помпи да започне още от месец юли. Чака се само подписът на националния консултант по детска ендокринология доц. Ива Стоева.

 

100_7818

100_7829

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *