С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Цветан Недялков в пещерата

39Китаристът на Ку-ку бенд Цветан Недялков ще свири тази вечер със симфоничния оркестър в Голямата пещера под Мадарския конник. Концертът е от Мадарските музикални дни `2015 и започва в 18,30 часа.

Автобусите за публиката тръгват от паркинга пред общината в 17,45 ч. Ако завали, концертът се мести в залата на общината от 19,05 ч. В програмата: Родриго – “Aranjuez” – концерт за китара и оркестър и произведения от Менделсон, Елгар и М. Големинов.

Роденият през 1969 г. Цветан Недялков е възпитаник е на Националното музикално училище в София и на Националната музикална академия, където в момента преподава китара. Концертира активно като солист на Софийска филхармония, както и на симфоничните оркестри в Пловдив, Варна, Стара Загора и Бургас.

Популярен е от телевизионния екран като част от бенда на предаванията “Ку-ку”, “Каналето” и “Шоуто на Слави”, а също и като един от основните музиканти в телевизионни формати като “Мюзик айдъл”, “Пей с мен”, и “Гласът на България”.

Цветан Недялков е не само един от най-виртуозните китаристи в България, но и един от най-многостранните – той свири и прави аранжименти в сферата на джаза, поп-музиката, песните за деца, филмовата и класическата музика. Част е от състава на китарното “Акустично трио 3000” и един от композиторите на музиката в албума “Йо-хо”, който през 2012 г. спечели наградата на независимия американски лейбъл „Indiacoustic” за най-добър инструментален албум на годината.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *