Одобрявате ли действията на служебното правителство?

or

гласували: 83

Цацаров срещу Коце

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), оглавявана от Сотив Цацаров внася иск в окръжния съд в Шумен за отнемане на имущество на стойност 160 153 лева срещу Коце Коцев от Нови пазар, съобщиха от комисията. В сумата влизат моторни превозни средства и недвижими имоти.

Двата имота, които са поставени под възбрана се водят “сграда за обитаване” и са с площ съответно 16 и 18 квадратни метра.

Според справка на Шмоко.бг обект на възбрана от КПКОНПИ – Варна са две сгради на ул. “Лютиброд” в Нови пазар, коитко са собственост на 30-годишния Коце Коцев и на 25-годишната му съпруга Фатме Йовчева. Имотът е бил поставен под възбрана през април т. г. Според КПКОНПИ Коце Коцев е с обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества – метамфетамини.

Според запознати Коце е задържан в миналото с прокурорско постановление през 2014 година, когато директор на ОДМВР беше ст. комисар Валентин Александров, сега областен управител на Шумен. Арестът е бил покрай разследването на канал от Турция, осигуряващ суровина за производството на амфетамин, като краната цел на стоката е била Полша. Като организатор тогава беше арестуван Емил Асенов – Байчото. Ударът беше голям и на пресконференция в Шумен тогава го коментираха гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров, шефът на ОДМВР Валентин Александров, окръжния прокурор Диян Долапчиев и говорителя на прокуратурата в Шумен Орлин Куздов. При обиски бяха задържани 90-килограма таблетки, на които в Турция викат “чируз” заради надписа CIRRUS върху хапчето. Проверката тогава показа, че те съдържат активния компонент псевдоефедрин, който е дериватна форма на ефедрина и в момента е хит за производството на амфетамин в малки лаборатории в Чехия и Полша. Псевдоефедринът е в забранителния списък на веществата в категория 1 по Закона за наркотичните вещества и перкусорите и притежанието му се наказва със затвор от 3 до 12 години и глоба от 20 до 100 хиляди лева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *