С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Цакат данъчните

Сн.: manager.bg

Търговци, обединени в затворена група във “Фейсбук”, се опитват да цакат данъчните, като се предупреждават един друг за проверките им.

Страничката се поддържа от “изгорели” търговци, отмъстително публикуват снимки на инспекторите, за да може да бъдат разпознати отдалече, ако се зададат.

Групата в социалната мрежа е създадена от глобени търговци, чиито магазини и ресторанти са били запечатани за данъчни нарушения, уточняват от пресцентъра на приходната агенция.

“Информацията в тази група няма да помогне на търговците при съпоставката на наличните пари в касата с отчетените на касовия апарат. Най-сигурният начин за предпазване от санкция е отчитането на оборота при всяка продажба”, коментира Васил Панов, директор на дирекция “Контрол” в НАП.

Служителите от НАП-Шумен от началото на месеца са извършили 128 проверки в търговски обекти на територията на града. Припомнят, че за проверяващите няма почивни дни, нито ограничение на времето за проверките. Кампанията зa издaвaнe нa кacoви бeлeжки в търговските обекти върви както в работно, така и в извънpaбoтнo вpeмe в дeлничнитe и през пoчивнитe дни.

Глобата за неиздаване на касова бележка за физическите лица, които не са търговци е от 100 до 500 лв. Юридическите лица и едноличните лица се глобяват от 500 до 2000 лв. Неизпълнението на задължението за съхранение на касова бележка до напускане на обекта от клиент се наказва с 5 лв. Зa юpидичecки лицa, yкpивaщи oбopoти, мoжe дa ce cтигнe и дo зaпeчaтвaнe нa тъpгoвcкия oбeкт.

До момента инспектори на НАП са извършили над 2 500 проверки в заведения и търговски обекти по Черноморието, при които са констатирани близо 170 нарушения. Проверките ще продължат до края на туристическия сезон, като основен акцент е отчитането на оборотите и издаване на касови бележки.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *