С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Художници рисуват Шумен

XI Национален пленер по живопис „Шуменско плато“ ще се проведе в дните от 25 август до 1 септември. Официалното откриване е във вторник, 25 август, от 16.00 часа в базата „Зелено училище“ на територията на природния парк. Организатори на събитието са Община Шумен и Дружеството на шуменските художници, съобщават от пресцентъра на Общината.

В тазгодишното издание на пленера ще вземат участие десет художници от цялата страна. Шуменските представители са Атанас Атанасов, Галина Петкова, Димитър Балкански, Калоян Тодоров и Тони Райчев. Останалите участници са Валентина Ничева от София, Горан Ангелов от Варна, Карина Узунова от Кюстендил, Татяна Трендафилова от Търговище и Десислава Тивчева от Нови пазар.

Пленерът по живопис няма определена тематична или жанрова насоченост. Целта му е да се опознае културно-историческото наследство на Шумен и природните му забележителности, както и да бъде популяризиран районът като място за създаване на изкуство. Обединени от тази идея художниците имат пълна свобода да интерпретират своите виждания, за да ги превърнат в художествени произведения.

Пленерът ще завърши със заключителна изложба. Експозицията с творби на участниците ще бъде представена на 1 септември от 17.00 часа във фоайето на втория етаж в сградата на Община Шумен.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *