Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Христов: Разговори само в полза на града

“В безпринципни коалиции няма да участваме. Няма да участвам в безпринципни договорки. В петък, ако имам договорки с когото и да са за евентуална подкрепа, ще ги обявя официално. Смятам, че шуменци са мъдри и няма как някой да се договори на “по-високо ниво” и да ги накара да гласуват за този или онзи, ако те вътрешно не са убедени.” Това обяви пред репортери в първото си изявление след местния вот в неделя кандидатът за кмет на Шумен Любомир Христов от ГЕРБ, който по получените гласове води за балотажа в неделя пред опонента си от БСП за България Венцислав Венков.

Любомир Христов се срещна с репортери в централата на партията в Шумен за да благодаря на всички, които са излезли да гласуват и на тези, които са подкрепили него и общинските съветници.

“Това, което постигнахме като резултат – за мен като кмет са гласували 10 538 избиратели, или това прави 32.35 процента. Това, че запазваме броя на съветниците в общинския съвет 14 говори, че въпреки негативната кампания срещу нас през последните седмици, хората ни гласуваха доверие, запазиха доверието към нас. Това го показаха както с класирането ми на първо място в първия тур, така и с постигнатите 14 общински съветници.” – каза още кандидатът на ГЕРБ.

Горещата тема в понеделник беше за очакваната подкрепа за втори тур. “Ще търсим подкрепа от двата спектъра – и от ляво и от дясно, но ще водим само разговори, които са в интерес на града. Казвам го това, защото си спомняте преди 4 години как някои кандидати и сега за общински съветници се опитваха между първия и втория тур да извиват ръце. Не съм позволявал и няма да позволя някой да ми извива ръцете и да работя срещу интересите на шуменци само и само да съм на власт или да съм кмет. През 2015 отказах всякаква подкрепа, защото ми се искаха и то не един, а много постове. Затова и сега ще разговарям и щом е в интерес на общината и шуменските граждани бих се съгласил, но предварително ще оповестя каквито и да са разговори. Няма да има скрити разговори с нито една от политическите сили.” – обеща Любомир Христов

“Смятам, че би трябвало и много пъти съм го казвал като започнем началото на нашия мандат да се съберем всички политически сили и да поставим основните приоритети в града – както в образованието, така и в инфраструктурата, така и темата с водата. Да не се експлоатира от една или друга партия, защото за водата мога да говоря много повече от всички останали. Ако има някой, който е свършил за водата, без да се хваля, това съм аз. Всички останали експлоатираха успешно проблемите с водата. Готово сме да подпишем едно споразумение, което да се следва който ида стане кмет, но да се знае, че това е приоритет на града.”- допълни в заключение Христов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *