Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 1,010

Ходете пеша

Община Шумен кани гражданите да се включат в националната спортна проява по повод Световния ден на ходенето. Събитието ще се проведе тази неделя, 4 октомври. В него могат да участват хора от всички възрасти без значение от тяхната физическа подготвеност, съобщават от пресцентъра на Общината.

Предвидени са два маршрута за изминаване – първият включва изкачване на стъпалата към паметника „Създатели на българската държава“, а вторият – от парк „Кьошковете“ до Стария град.

Желаещите да се включат в инициативата трябва да се съберат в 10.00 часа в градинката пред сградата на ВиК-Шумен или около фонтана на входа на „Кьошковете“. С оглед безопасното провеждане на спортната проява организаторите призовават участниците да спазват физическа дистанция и установените към момента правила за безопасност във връзка с COVID-19.

Целта на събитието е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена форма на физическа активност – ходенето. Световният ден на ходенето се организира от Българската федерация спорт за всички с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *