С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Хибридните рискове за сигурността

Хибридните рискове за сигурността и хибридните атаки срещу демократичните държави и необходимостта от изграждане на устойчиви общества бяха във фокуса на конференцията, организирана в сряда от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” и Софийският форум за сигурност.

Студенти, докторанти и преподаватели от университета и от факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ „В. Левски“, журналисти и ПР специалисти участваха в дискусия за дезинформацията, фалшивите новини и пропагандата и възможностите на гражданското общество, медиите и правителствата да им се противопоставят, особено в условията на войната в Украйна.

Идеята на организаторите беше да провокират разсъждения за това какво да направим, за да сме максимално защитени от рисковете в информационното пространство и комуникацията. За съвременните предизвикателства пред сигурността и необходимостта от изграждане на устойчиви общества говори директорът на Софийския форум за сигурност и бивш заместник-министър на отбраната Йордан Божилов.

Доц. Мила Серафимова, ръководител на програма „Медии и комуникации“ на Софийския форум за сигурност представи темата за фалшивите новини и онлайн дезинформацията – като ново предизвикателство в дигиталната ера.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *