С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Хаирлия да е

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът Любомир Христов днес прерязаха лентата на новата многофункционална зала “Арена Шумен”. За година и половина строителството, което бе поверено на Джи Пи Груп, бе завършено и днес залата събра многобройните посетители и гости на тържеството. Тук бяха световни и олимпийски шампиони, депутати, областният управител, кметовете на Разград и Търговище, ръководители на държавни и общински служби, граждани и журналисти.

Благослов за здраве отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, в съслужение със шуменски свещеници. Поздравления поднесе и районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов, който, както и митрополит Йоан, подчерта, че Шумен е пример за толерантност между различните етноси.

„Благодаря на всички, че сте тук. Дядо Владика, благодаря за добрите пожелания. Благодаря, че с ходжата сте заедно, защото в тези райони това е най-добрият пример за етническа толерантност и просперитет. Когато владиката и ходжата са един до друг, а ние откриваме спортни и културни зали, аз мисля, че сами виждате колко много неща се правят. Това /зала Арена б.а./ ви го обещах, днес го имате. Имам още едно обещание за Старческия дом, така че ще го направим тази година. А от вчера кметът ме моли да направим и стадиона”, каза Бойко Борисов при откриването на залата. Той допълни, че през август започва строителството на АМ „Хемус“ от Белокопитово до Търговище, както и че усилено магистралата се строи в отсечката от Ябланица до Ловеч. Обещал съм го и работим по това”, каза Борисов.

„ Благодаря ви г-н Борисов, че ми повярвахте и помогнахте да изградим тази зала. Вие сбъднахте мечтата на поколения шуменци“, каза кметът Любомир Христов. Той благодари на проектантите за уникалната визия на „Арена Шумен“, на строителите за професионалната работа. „Вярвам, че тази зала ще стане привлекателно място за провеждане на спортни и културни мероприятия. Вярвам, че шуменци ще станат свидетели на национални и световни рекорди тук“, каза в приветствието си кметът Любомир Христов.

Преди официалната церемония Бойко Борисов разгледа Паметника на Пети полк. Там той получи копие на иконата на Светите братя Кирил и Методий, дарена на Шумен от ген. Белокопитов при освобождението на града през 1878 г.

След официалната церемония Ансамбъл „Българе” представи своята композиция „Как да ни стигнат американците”. С много танци, хумор и песни, режисьорът Христо Димитров, почетен гражданин на Шумен, разходи във въображаемо пътуване с кораб зрителите от България през Турция, Гърция, Италия, Испания, Франция, Великобритания, стигна до Северна и Южна Америка, за да ги върне през Русия отново в България. Зрителите установиха, че никъде по света няма такова разнообразие от ритми като в България и такива великолепни танци и народни песни, изпълнени с много емоции.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *