Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Фурор в Струмица

 

Шуменската сборна формация от ученици от СУ „Тр. Симеонов“ и мажоретките на СК „Ритмик“ направиха фурор на Карнавала на маската в македонския град Струмица. Това е била единствената група, чието представяне толкова е харесало на публиката, че пътят на 4-километровото дефиле е бил препречен от зрителите, за да се снимат с нашите момичета. Това разказаха на пресконференция днес ръководителите на групата – треньорът на мажоретките Мариола Спасова и директорът на училището Галина Сакарова, както и участници в трупата. Шуменската група е направила изключително добро впечатление с постановката си „Ламята и пингвините“, че е получила веднага покана за участие карнавала в Лесковац, Сърбия през юни.

 

Това бе най-трудната хореография, която съм правила, тъй като трябваше да обединя по някакъв начин двете композиции, с които се представихме на нашия Карнавал на плодородието – танцът на пингвините на мажоретките и танцът с ламята на училище  „Тр. Симеонов“, каза Спасова. Еуфорията по време на карнавала беше невероятно, представихме  достойно България и Шумен, допълни Спасова. Децата са раздавали мартенички на зрителите и свитък с химна на Шумен, с което са направили невероятна реклама на родния си град, смятат организаторите.

Спасова определи карнавала в Струмица, който се превежда вечер, като изключително пищен, с невероятни костюми, платформи и ефектно осветление, с невероятно озвучаване и с присъствието на изключително много зрители, както и с безупречна организация.

Според Сакарова времето за създаване на хореографията, в която участват 27 мажоретки и 8 деца от училището, е било изключително кратко, но екипът се е справил безупречно. Участниците са били впечатлени от изключителното гостоприемство на македонците – приеха ни като част от семейството, казаха децата.

Сборният състав ще се готви за участието си в следващия пищен карнавал в Сърбия, където отново ще представи Шумен и България.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *