С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Фолклорна магия

Мария Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, Деси Добрева и оркестър „Виво Монтана“ ще бъдат специални гости на тазгодишното издание на Фолклорния фестивал „Шумла“. Той ще се проведе от 22 до 24 септември в Шумен и ще събере местни фолклорни състави и изпълнители, както и кулинарни майстори на българската кухня. Откриването е в 18 ч. в петък на откритата сцена пред Военния клуб, а събитията ще се случват освен на сцената и по бул. „Славянски, в отсечката от ул. „Адам Мицкевич“ до „Карел Шкорпил“.

Пред откритата сцена, на която ще се изявяват участниците през трите дена, за зрителите да има разположени 300 стола, както и още 250 места на модулните спортни пейки.

8 големи шатри ще бъдат разположени по „Славянски“ между Общината и библиотеката, където шуменци и гостите награда ще могат да си купят храни и напитки. Български фермери, производители на млечни продукти, ще разположат продукцията си на 20 щанда, каза Найден Косев на пресконференция днес.

Във фестивала ще участват представители и на шуменската занаятчийска камара.

Традиционната кулинарна изложба е в събота от 10 ч. Освен, че ще може да видите майсторлъка на шуменци, ще можете и да си купите от гозбите.

В неделя сутринта пък е предвидена Хоротека.

ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ПРОГРАМА

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *