Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Философия за здраве

Юлияна Дончева представи днес в Шумен в РБ „Стилиян Чилингиров“ своята първа книга „Код червено: Моята истина за храната“ , издадена от издателство „Егмонд“. Това според нея е вдъхновение за личния баланс и осъзнатия избор.

Бизнесдама, телевизионен журналист, политик, отдадена майка и съпруга – Юлияна Дончева вярва, че споделените знания и опит са стъпка към щастието и смисъла на живота. Стилната дама посвещава дълги години на търсенето на най-добрите решения и правилния избор на здравословна храна и движение за себе си и любимите си хора. Днес, без претенция за експертност, Юлияна обобщава лично проверените стратегии и резултати и споделя с нас своята философия за пълноценен живот, като ни провокира да се поинтересуваме от ежедневните предизвикателства, които стоят на пътя на щастието ни.

„Нямам никакви сериозни претенции за експертност в областта на здравословното хранене, но всяко заключение тук е свързано както със собствения ми опит и наблюдение, така и с определени научни изследвания, които разчупват шаблоните. Единствената ми цел е да бъда полезна на някого, който не се чувства добре в собственото си тяло и иска да се промени не само физически, но и емоционално. Промяната обаче не идва неповикана. Трябва да осъзнаем нуждата от нея, да я поискаме и да действаме решително.“

Юлияна Дончева отрича диетите и смята, че те са стрес за организма. „Слушайте собствените си желания, подредете храната си – сутрин и до обед – въглехидратите, вечер – ранна вечеря на протеинова основа. Количеството и начинът на подреждане правят баланса“, каза Дончева.

Авторката препоръчва съвместяване на активната физическа дейност с балансираното хранене. „Сутрин активна дейност на гладен стомах, чаша топла вода за пречистване, лека закуска след 20 минути с кисело мляко и ядки, салата за обяд, плод следобед и ранна протеинова вечеря – това смятам, че работи“, каза Дончева. Според нея е изключително важно да се спазва и алкалният баланс – равнопоставена употреба на месо и зеленчуци.

Книгата е личната история на Юлияна Дончева за стремежа й към по-пълноценен и здравословен начин на живот. Изданието е ценен помощник за всеки, който се опитва да се ориентира в многообразието от мнения, препоръки, моди и научни изследвания по темата. То съдържа практични съвети, важна информация, примерни упражнения и любимите рецепти на авторката, която продължава да поддържа перфектна форма.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *