С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 69

“Фермер” в затвора

39-годишният наркофермер Венцеслав Чобанов от Варна, който миналата есен беше хванат да произвежда марихуана в Нови пазар, ще лежи 2 години и 4 месеца в затвора след признания и споразумение с окръжната прокуратура. С одобрението на съда Чобанов ще плати на държавата и глоба от 5000 лева.

В полза на държавата се отнемат за унищожение апарати, сушилни, пръскачки и други общо 108 вещи от модерната наркооранжерия. Присъдата не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага, уточняват от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Чобанов произвеждал и държал с цел разпространение в собствена селскостопанска постройка край Нови пазар марихуана с тегло 249, 13 грама на стойност близо 1 500 лева. Наркооранжерията му е действала от 20 декември 2016 до 21 септември 2017 г., когато беше разкрита.

Второто престъпление по член 354 а, ал. 1 от НК е за засяването и отглеждането на растения от рода на конопа, като иззетото сухо количество марихуана от наркооранжерията му е 3,70 кг на стойност над 22 000 лева. За всяко от двете престъпления му е наложено ефективно наказание, като общото наказание, което ще изтърпи, е най-тежкото – 2 години и 4 месеца затвор и глоба в размер на 5000 лева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *